Varhaiskaali on kevätkesällä sesongissa ja ehdottimasti parhaimmillaan. Tämä aasialainen kaalisalaatti oli täydellinen kokonaisuus äyriäispainotteisen grilliruoan kylkeen. Kannattaa kokeilla! Kaveriksi grillaisin esimerkiksi vihersimpukoita aiolilla, kanaa bbq-kastikkeella tai vaikkapa rapuja vartaissa yrttivalkosipuliöljyllä valeltuna.

Aasialainen varhaiskaalisalaatti
- Valmisteluaika: 15min
- Yhteensä: 15min
Ainekset
Kastike
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 jalapeno (tai vaikka pieni palanen, jos oot no spicy at all)
2 rkl kalakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl (ruskeaa) sokeria
1 limen mehu
1-2 rkl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
3 rkl lämmintä vettä
Salaatti
2-3 porkkanaa
1 pieni varhaiskaali
10 cm pätkä kurkkua
nippu kevätsipulin varsia
1 ruukku tuoretta korianteria
1 ruukku tuoretta minttua
(150 g suolapähkinöitä)
Valmistusohjeet
Aloita valmistamalla salaatinkastike: Kuori ja raasta raastinraudalla valkosipuli ja inkivääri. Poista jalapenosta halutessasi siemenet ja hienonna se. Voit myös laittaa ihan pikkusen palan, jos tulinen ruoka ei sovi sulle. Sekoita kulhossa kaikki kastikkeen ainekset. Maista. Kastikkeen pitäisi maistua hiukan kirpeältä, aavistuksen suolaiselta ja sopivan tuliselta.
Valmista sitten salaatti. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi tavallisella veitsellä, mandoliini-leikkurilla tai kuorimaveitsellä. Leikkaa myös varhaiskaali, kurkku ja kevätsipulin varret ohuiksi suikaleiksi. Revi yrtit ronskisti käsin. Sekoita kasvissuikaleet, kastike ja yrtit. Viimeistele suolapähkinöillä halutessasi.
Huomioita

Oma kokkausmatkani on ollut täynnä oppimista ja maistuvia yllätyksiä. Olin alkuun epävarma maustaja ja arastelin kokkaamista, nykyisin innostun kokeilemaan kaikenlaista! 🌿✨ Jokainen onnistunut kokkaushetki ja kehitetty resepti kertoo omasta kehityksestäni ruoanlaittajana.