Skip to content

Aasialainen kaalisalaatti

Varhaiskaali on kevätkesällä sesongissa ja ehdottimasti parhaimmillaan. Tämä aasialainen kaalisalaatti oli täydellinen kokonaisuus äyriäispainotteisen grilliruoan kylkeen. Kannattaa kokeilla! Kaveriksi grillaisin esimerkiksi vihersimpukoita aiolilla, kanaa bbq-kastikkeella tai vaikkapa rapuja vartaissa yrttivalkosipuliöljyllä valeltuna.

Aasialainen varhaiskaalisalaatti

Aasialainen varhaiskaalisalaatti

  • Valmisteluaika: 15min
  • Yhteensä: 15min

Ainekset

Kastike

  • 1-2 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl raastettua inkivääriä

  • 1 jalapeno (tai vaikka pieni palanen, jos oot no spicy at all)

  • 2 rkl kalakastiketta

  • 1 rkl riisiviinietikkaa

  • 1 rkl (ruskeaa) sokeria

  • 1 limen mehu

  • 1-2 rkl soijakastiketta

  • 1 tl seesamiöljyä

  • 3 rkl lämmintä vettä

Salaatti

  • 2-3 porkkanaa

  • 1 pieni varhaiskaali

  • 10 cm pätkä kurkkua

  • nippu kevätsipulin varsia

  • 1 ruukku tuoretta korianteria

  • 1 ruukku tuoretta minttua

  • (150 g suolapähkinöitä)

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistamalla salaatinkastike: Kuori ja raasta raastinraudalla valkosipuli ja inkivääri. Poista jalapenosta halutessasi siemenet ja hienonna se. Voit myös laittaa ihan pikkusen palan, jos tulinen ruoka ei sovi sulle. Sekoita kulhossa kaikki kastikkeen ainekset. Maista. Kastikkeen pitäisi maistua hiukan kirpeältä, aavistuksen suolaiselta ja sopivan tuliselta.

  2. Valmista sitten salaatti. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi tavallisella veitsellä, mandoliini-leikkurilla tai kuorimaveitsellä. Leikkaa myös varhaiskaali, kurkku ja kevätsipulin varret ohuiksi suikaleiksi. Revi yrtit ronskisti käsin. Sekoita kasvissuikaleet, kastike ja yrtit. Viimeistele suolapähkinöillä halutessasi.

Huomioita