Idea tähän annokseen on lähtöisin espoolaisesta Fat Lizard-ravintolasta, jonka listalla tämä on ollut vuosia. Annos on niin nerokas, että päätin tehdä tästä miniversion rapujuhlien alkupalaksi. Kaikki, joille olen tätä tehnyt ovat rakastuneet annokseen. Nimensä mukaisesti tämä burgeri on kuin Kauniaisten kaupungin asukas: tyylikäs, harkittu ja sopivasti rohkea. Blinit aateloituna täydellisellä katkaravuista tehdyllä skagenilla ja viimeisteltynä muikunmädillä, creme fraichella ja punasipulilla. Tämän paremmaksi burgeri ei mene.

Grankulla Burger
Ainekset
1 annos valmiita hapanjuuriblinejä
2 annosta katkarapuskagenia
1 prk muikunmätiä
creme fraichea
punasipulia
tilliä
Valmistusohjeet
Valmista blinit erillisen reseptin mukaisesti. Blinit voit valmistaa vaikka edellisenä päivänä tai samana aamuna. Jos teet blinit hapanjuureen, aloita taikinan tekeminen viimeistään edellisenä iltana aktiiviseen juureen. Blinit voit paistaa juuri sen kokoisiksi kuin itse haluat. Itse olen tehnyt miniblinit pienellä n. 3,5cm halkaisijaltaan olevalla muotoilla. Voit myös tehdä normaalin kokoisia blinejä, mutta annoksesta tulee melko tuhti.
Valmista täytteeksi maailman paras skagen reseptin mukaisesti ja säilytä jääkaapissa, kunnes kokoat annoksen.
Jos teit blinit edellisenä päivänä, sudi niiden päälle hieman voita ja lämmitä blinit uunissa 185c n. 7 minuuttia ennen annoksen kasaamista. Jos teit samana päivänä, riittää lämpimänäpito 90 asteisessa uunissa.
Aloita annoksen kokoaminen asettamalla blini lautaselle. Laita blinin päälle skagenia ja lisää toinen blini. Lisää tähänkin väliin skagenia ja laita päälle kolmas blini kanneksi. Kannen päälle lisää creme fraichea ja mätiä sekä punasipulia. Halutessasi viimeistele tillillä.
Huomioita

Oma kokkausmatkani on ollut täynnä oppimista ja maistuvia yllätyksiä. Olin alkuun epävarma maustaja ja arastelin kokkaamista, nykyisin innostun kokeilemaan kaikenlaista! 🌿✨ Jokainen onnistunut kokkaushetki ja kehitetty resepti kertoo omasta kehityksestäni ruoanlaittajana.