y
Skip to content

Maailman herkullisin uunilohi

Haluatko herkullisen ja helpon uunilohen reseptin, joka vie kielen mennessään? Kokeile tätä mehevää uunilohireseptiä vihanneksilla! Tarvitset vain muutaman raaka-aineen ja uunivuoan. Mikä parasta, tämä toimii suoraan uunista syötynä, mutta myös seuraavana päivänä lämmitettynä. Tämä resepti sopii mainiosti niin arkeen kuin juhlaankin, ja se hurmaa varmasti koko perheen!

Uunilohi vihanneksilla

Herkullinen uunilohi

  • Annoksia: 6
  • Valmisteluaika: 10min
  • Kypsennysaika: 30min
  • Yhteensä: 40min

Ainekset

  • 1 kg perunoita (esim. Annabelle)

  • kolme porkkanaa

  • 2 sipulia

  • ruodoton lohifilee

  • 1-1,5 prk ruokakermaa

  • öljyä, suolaa, pippuria

  • uunivuoka

Valmistusohjeet

  1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

  2. Aloita valmistamalla vihannekset. Pilko kolme porkkanaa, kaksi sipulia ja perunat lohkoiksi ja asettele ne uunivuokaan. Lisää hieman öljyä ja ripaus suolaa, ja sekoita vihannekset hyvin, jotta maut leviävät tasaisesti.

  3. Kypsennä vihanneksia noin puoli tuntia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

  4. Kun vihannekset ovat melkein valmiita suolaa lohifilee kauttaaltaan ja aseta se vihannesten päälle uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Alenna uunin lämpötila 180 asteeseen ja paista viisi minuuttia.

  5. Poista lohen nahka varovasti lastalla tai veitsellä. Kaada päälle purkki ruokakermaa ja mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Anna lohen ja vihannesten hautua uunissa vielä viitisen minuuttia, kunnes lohi on kypsää ja mehevää.

Huomioita