
Mustatorvisienitortellonit
- Annoksia: 4
Ainekset
Täyte
280g tuoreita mustatorvisieniä
200g Philadelphia maustamaton tuorejuusto
1 iso banaanisalottisipuli
oliiviöljy, mustapippuri, suola
Pastataikina
300g '00' pastajauhoja
100g kokonaisia kananmunia
82-100g keltuaisia
10g oliiviöljyä
hieman suolaa
Viimeistely
50g voita
kourallinen salviaa
parmesaania
Valmistusohjeet
Sekoita pastataikinan aineksia koneella, kunnes kaikki on sekaisin. Vaivaa sen jälkeen käsin noin viiden minuutin ajan. Anna levätä vähintään tunnin ajan jääkaapissa kelmun sisällä. Tee tässä välissä täyte.
Paista mustatorvisienistä nesteet pois. Hienonna sienet pieneksi hakkelukseksi.
Pilko sipuli hienoksi ja kuullota hitaasti pannulla oliiviöljyssä.
Sekoita sipulit ja mustatorvisienet yhteen ja anna jäähtyä rauhassa.
Kun seos on korkeintaan vähän lämmintä, sekoita se tuorejuuston kanssa yhteen ja mausta suolalla & mustapippurilla. Voit myös kokeilla lisätä täytteeseen parmesania.
Ota pastataikina esiin. Työstä korkeintaan puolta taikinaa kerralla ja pidä taikina koko ajan peitettynä kelmulla/muoviboksilla.
Tasoita taikina hieman tasaisemmaksi kaulimella ja pyöritä sitten pastakoneen läpi suurimmasta koosta alkaen (1-3). Taita taikina sitten pituussuunnassa kaksinkerroin. Rullaa taikina sen jälkeen pastakoneen läpi niin, että taitettu pää menee ensin koneen läpi. Toista tämä yhteensä 3 kertaa.
Asettele pastataikina kevyesti jauhotetulle tasolle ja tee taikinasta muotin/ison lasin kanssa pyöreitä ympyröitä.
Laita pienellä lusikalla taikinaympyrän keskelle pieni määrä täytettä, dippaa yksi sormi vesilasiin ja kostuta taikinan reunat toiselta puolelta. Taita taikina tähän päälle, niin, että tortelloni on puolikuun muotoinen. Sen jälkeen yhdistä nurkat ja tortelloni on valmis. Varmista, että pöytä on kevyesti jauhotettu, jotta tortellonit eivät jää siihen kiinni. Kannattaa katsoa youtubesta pari videota, niin saat ideasta kiinni!
- Ruskista isossa kasarissa voita n. 50g ja kun voi on sopivasti ruskistunut, heitä lämpö pienelle ja sekaan hienonnetut salvian lehdet.
Keitä vesi ja suolaa runsaasti. Keitä tortelloneja kiehuvassa vedessä n. 1-2 minuuttia ja nosta lautaselle. Kaada päälle ruskistettua voita ja halutessasi viimeistele parmesaaniraasteella. Tarjoile heti.
Huomioita
Jos taikinaa jää yli, sen voi muotoilla vaikka ihan normaaliksi pastaksi ja heittää minigrip-pussissa pakkaseen. Pakkasesta pastan voi heittää suoraan kiehuvaan veteen 2-3min.
Oma kokkausmatkani on ollut täynnä oppimista ja maistuvia yllätyksiä. Olin alkuun epävarma maustaja ja arastelin kokkaamista, nykyisin innostun kokeilemaan kaikenlaista! 🌿✨ Jokainen onnistunut kokkaushetki ja kehitetty resepti kertoo omasta kehityksestäni ruoanlaittajana.