Skip to content

Pekoni-kantarellipiirakka

Pekonikantarellipiirakka

Pekoni-kantarellipiirakka

Ainekset

  • 1 Myllyn Paras piirakkapohja suolaiselle

  • 200 g kantarelleja

  • 170 g pekonia

  • 1 salottisipuli

  • 200 g 28% creme fraiche

  • 200 g Philadelphia tuorejuusto maustamaton

  • 2 kananmunaa

  • 1 dl parmesanraastetta

  • mustapippuria

  • rypsiöljyä

Valmistusohjeet

  1. Ota valmistaikina sulamaan huoneenlämpöön tunti ennen kun aloitat valmistamisen.

  2. Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Pane pelti kylmään uuniin.

    Säädä uunin lämpötila 225 asteeseen (tasalämpö, ei kiertoilma). Paista pekoneita 15–20 minuuttia siitä hetkestä, kun laitat pekonit kylmään uuniin.

    Kun pekonit on kypsyneet rapeaksi, siirrä talouspaperin päälle ja aseta uunin lämpötila 175 asteeseen.

  3. Raasta parmesaani.

  4. Puhdista ja pilko sienet. Leikkaa sipuli pieneksi ja kuullota pannulla rypsiöljyssä. Lisää sienet ja paista, kunnes neste on haihtunut. Laita sivuun.

  5. Rouhi jäähtynyt pekoni pienemmäksi ja laita sieni-sipulipaistoksen sekaan.
  6. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  7. Esipaista pohjaa n. 10 minuuttia. Levitä sitten pohjan päälle pekoni-sipuli-sieniseos.

  8. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, munat, parmesaani ja mausteet. Kaada seos vuokaan.

  9. Paista piirakkaa 20–30 minuuttia 175 asteessa, kunnes täyte on asettunut ja hieman ruskistunut.

Huomioita

Voit myös käyttää pakastettuja kantarelleja. Siinä tapauksessa ota kantarellit sulamaan jääkaappiin kulhossa esimerkiksi leivontaa edeltävänä iltana. Kun kantarellit ovat sulaneet, käytä kuten tuoreita eli paista nesteet pois kuivalla pannulla ohjeen mukaisesti.