Grillipizza on maailman paras keksintö. Eräs ystäväni kerran opetti tämän mökkiolosuhteissa ja sen jälkeen oli pakko ostaa oma pizzakivi. Nyt grillipizza kokeiluja on jo takana useita vuosia ja aina vaan onnistuu.
Ajattelin aina, että pohjan tekeminen olisi vaikeaa, mutta se onkin hämmästyttävän helppoa. Kaupan valmistaikinaan voi kyllä tukeutua, mutta suosittelen kokeilemaan omaa taikinaa. Tämä ohje on sellainen, joka onnistuu alkeellisimmissakin mökkiolosuhteissa.

Pizza kaasugrillissä
- Annoksia: 4
- Valmisteluaika: 1t 25min
- Kypsennysaika: 30min
- Yhteensä: 1t 55min
Ainekset
Pohja
3,7 dl haaleaa vettä
0,5 dl öljyä
15 g tuorehiivaa
10 g sokeria
10 g suolaa
600 g pizzajauhoja
Välineet
pizzakivi
pizzalapio (suositeltava) tai metallipihdit
Täytteet
400 g mozzarellaa
300 g tomaattikastiketta
leikkelettä, salamia, katkarapuja, ananasta, mitä ikinä tykkäät laittaa pizzaan
Valmistusohjeet
Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää sokeri, öljy ja suola. Lisää jauhot taikinaan ja alusta taikinaa noin 10 minuuttia.
Peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan kohota noin tunnin ajan.
Kun taikina on kohonnut, poista grillistä mahdollinen yläritilä, laita pizzakivi ritilälle ja lämmitä grilli noin 260 asteeseen. Kuumenna pizzakiveä noin 10-15 minuuttia (jos sulla on infrapunamuttari ala paistaa pizzaa kun kiven lämpötila on 320c).
Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä palloiksi. Kaulitse tai levitä käsin pallot pizzapohjiksi.
Levitä tomaattikastike pizzapohjille ja sen jälkeen juusto. Täytä pizzat valitsemillasi täytteillä.
Suosittelen kaulitsemaan ja täyttämään yhden pizzan kerrallaan - tai niin, että toinen täyttää ja toinen paistaa.
Nosta pizza kivelle ja paista pizzaa noin 6-8 minuuttia tai kunnes pohja on rapea ja juusto on sulanut. Pidä paistaessa kansi kiinni ja vältä sen avaamista, jotta juusto pääsee sulamaan hyvin.
Huomioita
Voit täyttää pizzan leivinpaperin päälle, leikata ylimääräiset reunat pois ja poistaa leivinpaperin grillistä noin kahden minuutin paistamisen jälkeen. Jos et leikkaa reunoja pois, leivinpaperi syttyy palamaan grillissä. Jos et halua käyttää leivinpapereita, suosittelen käyttämään riisijauhoa pohjan alla, joka rullaa hyvin pizzan alla eikä pala kitkeräksi grillissä.

Oma kokkausmatkani on ollut täynnä oppimista ja maistuvia yllätyksiä. Olin alkuun epävarma maustaja ja arastelin kokkaamista, nykyisin innostun kokeilemaan kaikenlaista! 🌿✨ Jokainen onnistunut kokkaushetki ja kehitetty resepti kertoo omasta kehityksestäni ruoanlaittajana.