Skip to content

Sitruunapossetkakku

Jos etsit todella upeaa jälkiruokaa, joka saa kaikki makunystyrät heräämään eloon ja jättää vieraat ihastuksen valtaan, tämä sitruunapossetin pohjalta kehitetty sitruunapossetkakku on juuri se resepti, jota tarvitset. Maailman parhain jälkiruoka on tässä - ei tarvitse etsiä enää pidemmälle. Jokainen, joka pääsee maistelemaan tätä herkkua, haluaa reseptin mukaansa, ja voin taata, että tämä jälkiruoka tekee vaikutuksen kaikkiin.

Sitruunan, sokerin ja kerman täydellinen liitto tekee tästä kakusta todellisen mestariteoksen. Tämä maailman parhain jälkiruoka on uskomattoman helppo valmistaa, ja se vie aikaa vain noin 15 minuuttia aktiivista valmistelua. Tämän jälkeen kakun täytyy antaa jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mutta odotus palkitaan. Ainesosiakin on vain muutama, joten tämä kakku on loistava valinta silloin, kun haluat jotain yksinkertaista mutta erityistä.

Sitruunapossetkakku lumoaa kaikki

Sitruunapossetkakku

  • Valmisteluaika: 15min
  • Yhteensä: 4t 15min

Ainekset

  • 26cm irtopohjapiirakkavuoka

Pohja

  • 250 g digestive-keksejä

  • 100 g voita (sulatettuna)

Täyte

  • 7,8 dl kuohukermaa

  • 240 g hienoa sokeria

  • 4 sitruunan kuori

  • 1 dl sitruunamehua (noin 2 sitruunaa)

  • (3 liivatelehteä) 

Valmistusohjeet

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää sulatettu voi, sekoita kunnes seos on tasainen. Vaihtoehtoisesti murskaa keksit hienoksi muruksi kulhossa ja sekoita joukkoon sulatettu voi.

  2. Painele keksipohja irtopohjaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Aloitan yleensä reunoista ja peitän pohjan viimeiseksi. Jos keksimurua jää yli, pistä jääkaappiin ja syö vaikka tuoreiden marjojen ja jugurtin kaverina.

  3. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Jätä sivuun odottamaan.

  4. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä.

  5. Kaada kuohukerma ja sokeri suureen kattilaan ja lämmitä hellalla miedolla lämmöllä, sekoita kunnes sokeri on liuennut. Nosta lämpötilaa (max keskilämpötila) ja lämmitä seosta kunnes se alkaa kiehua kevyesti. Sekoita usein, jotta seos ei pala pohjaan. Anna kiehua 1 minuutti ja sammuta sitten liesi.

  6. Sekoita liivatelehdet pieneen tilkkaan lämmintä kuohukerma-sokeriseosta ja kaada sen jälkeen sekaan kattilaan ja sekoita hyvin. 

  7. Sekoita joukkoon sitruunankuori ja mehu ja kaada keksipohjan päälle. Odota, että kakku vähän jähmettyy siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään 4+ tuntia tai mieluiten yön yli. Näin kakku ehtii jähmettyä kunnolla.

  8. Kun täyte on jähmettynyt, koristele haluamallasi tavalla.

Huomioita

Liivatelehtien käyttäminen ei ole pakollista, mutta parantaa kakun rakennetta jonkin verran.