Skip to content

Skagen katkaravuista - klassikko, joka sopii toastille, saaristolaisleivälle ja blinille

Katkarapuskagen on klassinen pohjoismainen herkku, mutta tämä resepti nostaa sen uudelle tasolle. En ole koskaan ennen tätä reseptiä maistanut näin hyvää skagenia, ja tämä on erinomainen täyte esimerkiksi saaristolaisleivälle, paahdetulle paahtoleivälle tai blineille. Katkarapuskagen on helppo ja nopea valmistaa, ja maku on niin hyvä, että pöytäseurue tulee varmasti pyytämään reseptiäsi.

Ainutlaatuinen makumaailma: Valkosipuli antaa juuri sopivasti potkua ilman, että se vie huomiota pois katkaravuilta.
Helppo valmistaa: Vain muutama ainesosa, ja olet jo puolimatkassa herkkuhetkiin.
Täydellinen tilaisuuteen kuin tilaisuuteen: Tämä katkarapuskagen toimii niin arkisessa hemmottelussa kuin juhlapöydän kruununa.

Tarjoile tämä herkkulevite rapean paahtoleivän päällä, saaristolaisleivän kera tai blinien seurana.

Katkarapuskagen sopii erinomaisesti saaristolaisleivälle

Katkarapuskagen

  • Annoksia: 4
  • Valmisteluaika: 15min
  • Yhteensä: 15min

Ainekset

  • 1 purkki liemeen säilöttyjä ravunpyrstöjä (170g) joki- tai katkarapuja

  • n. 1 dl Hellmann's -majoneesia

  • puolikas sitruuna

  • pieni puolikas valkosipulinkynsi

  • tilliä

Valmistusohjeet

  1. Valuta ravut hyvin lävikössä ja puristele ne käsin mahdollisimman kuiviksi, ei haittaa vaikka ravut hieman hajoaisi.

  2. Sekoita rapujen sekaan majoneesia, sitruunan hienoksi raastettu kuori ja kevyt puristus mehua, hienoksi raastettu puolikas valkosipulinkynsi. Valkosipulin määrän kanssa kannattaa olla tarkkana, jotta ei tule liian valkosipulista.

  3. Hienonna tilli ja lisää skageniin.

  4. Säilytä jääkaapissa ennen tarjoilua. Nauti vaikka itsetehdyn saaristolaisleivän kera!

Huomioita

Reseptin voi helposti tuplata tai triplata. Voit myös käyttää pakasterapuja. Muista sulattaa ne ohjeiden mukaan ja puristella käsin mahdollisimman kuiviksi.