Skip to content

Soija-mirinlohi wasabimajoneesilla

Jotkut jutut toimivat kerta toisensa jälkeen. Tässä pintapaahdetun lohen, soijamirinin ja wasabimajon liitossa on jotain uskomatonta. Kokeile!

Majoneesin itse tekemistä ei kannata jännittää, se ei ole niin vaikeaa, ainakaan jos kotoa löytyy korkea astia ja sauvasekoitin. Itsekin ekalla kerralla hämmästyin, kuinka helppoa se oli! Ja majoneesi säilyy hyvin jääkaapissa vähintään muutaman viikon, kunhan sitä käsittelee aina puhtaalla lusikalla. Itse pistän pursotuspussiin, ja putsaan aina pussin suun ennen jääkaappiin laittoa.

Soija-mirinlohi

Soija-mirinlohi wasabimajoneesilla

  • Annoksia: 4
  • Yhteensä: 15min

Ainekset

Soija-mirinlohi

  • 300 g lohta

  • 0,5 dl japanilaista soijaa

  • 0,5 dl miriniä

Wasabimajoneesi

  • 2 rkl wasabia

  • 2 dl rypsiöljyä

  • 1 kananmuna

  • 2 tl sitruunanmehua

  • ripaus suolaa

Viimeistelyyn

  • seesaminsiemeniä

  • kevätsipulia

Valmistusohjeet

  1. Valmista majoneesi laittamalla kaikki ainekset sauvasekottimen korkeaan kulhoon.

  2. Aseta sauvasekotin kulhon pohjalle, käynnistä ja tuo hitaasti ylöspäin. Kastike emulsoituu ja majoneesi on valmis. Tarkista vielä maku, laita pursotinpussiin ja säilytä jääkaapissa.

  3. Valmista soija-mirinkastike sekoittamalla soija ja mirin kulhossa.

  4. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi - ota mallia sashimista.

  5. Asettele lohiviipaleet lautaselle ja paahda loheen kaunis pinta kaasupolttimen avulla.

  6. Kaada lohen päälle soijamirinkastiketta ja pursota wasabimajoa annoksen viereen. Viimeistele annokset seesamin siemenillä ja kevätsipulilla.

Huomioita

Majoneesin itse tekemistä ei kannata jännittää, se ei ole niin vaikeaa, ainakaan jos kotoa löytyy korkea astia ja sauvasekoitin. Majoneesi säilyy hyvin jääkaapissa vähintään muutaman viikon, kunhan sitä käsittelee aina puhtaalla lusikalla. Itse pistän pursotuspussiin, ja putsaan aina pussin suun ennen jääkaappiin laittoa.