Jotkut jutut toimivat kerta toisensa jälkeen. Tässä pintapaahdetun lohen, soijamirinin ja wasabimajon liitossa on jotain uskomatonta. Kokeile!
Majoneesin itse tekemistä ei kannata jännittää, se ei ole niin vaikeaa, ainakaan jos kotoa löytyy korkea astia ja sauvasekoitin. Itsekin ekalla kerralla hämmästyin, kuinka helppoa se oli! Ja majoneesi säilyy hyvin jääkaapissa vähintään muutaman viikon, kunhan sitä käsittelee aina puhtaalla lusikalla. Itse pistän pursotuspussiin, ja putsaan aina pussin suun ennen jääkaappiin laittoa.

Soija-mirinlohi wasabimajoneesilla
- Annoksia: 4
- Yhteensä: 15min
Ainekset
Soija-mirinlohi
300 g lohta
0,5 dl japanilaista soijaa
0,5 dl miriniä
Wasabimajoneesi
2 rkl wasabia
2 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
2 tl sitruunanmehua
ripaus suolaa
Viimeistelyyn
seesaminsiemeniä
kevätsipulia
Valmistusohjeet
Valmista majoneesi laittamalla kaikki ainekset sauvasekottimen korkeaan kulhoon.
Aseta sauvasekotin kulhon pohjalle, käynnistä ja tuo hitaasti ylöspäin. Kastike emulsoituu ja majoneesi on valmis. Tarkista vielä maku, laita pursotinpussiin ja säilytä jääkaapissa.
Valmista soija-mirinkastike sekoittamalla soija ja mirin kulhossa.
Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi - ota mallia sashimista.
Asettele lohiviipaleet lautaselle ja paahda loheen kaunis pinta kaasupolttimen avulla.
Kaada lohen päälle soijamirinkastiketta ja pursota wasabimajoa annoksen viereen. Viimeistele annokset seesamin siemenillä ja kevätsipulilla.
Huomioita
Majoneesin itse tekemistä ei kannata jännittää, se ei ole niin vaikeaa, ainakaan jos kotoa löytyy korkea astia ja sauvasekoitin. Majoneesi säilyy hyvin jääkaapissa vähintään muutaman viikon, kunhan sitä käsittelee aina puhtaalla lusikalla. Itse pistän pursotuspussiin, ja putsaan aina pussin suun ennen jääkaappiin laittoa.
Oma kokkausmatkani on ollut täynnä oppimista ja maistuvia yllätyksiä. Olin alkuun epävarma maustaja ja arastelin kokkaamista, nykyisin innostun kokeilemaan kaikenlaista! 🌿✨ Jokainen onnistunut kokkaushetki ja kehitetty resepti kertoo omasta kehityksestäni ruoanlaittajana.