Skip to content

Uppomunat

Täydelliset uppomunat, jotka onnistuvat jokaikinen kerta? Joita ei tarvitse keittää yksitellen isommallekkaan seurueelle? Tässä se tulee. Tämä kikka on niin helppo! Lupaan, että nämä uppomunat onnistuu sinunkin keittiössä. 

Moni pelkää kikan kuultuaan maistuuko munat lopuksi etikkaisilta. Voin taata, että ei maistu. 

Eli homma menee niin, että munat rikotaan kulhoon, jonka pohjalle on kaadettu hieman etikkaa. Kun kaikki munat on kulhossa, lisätään vielä hieman etikkaa päälle ja odotetaan noin 10 minuuttia. Sen jälkeen siirrytään keittopuuhiin.

Lue resepti alta!

Eggs Benedict

Uppomunat

Ainekset

Uppomunat

  • 2 kananmunaa per ruokailija

  • 0,5 dl etikkaa

  • 2 l vettä

  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Aseta minkä tahansa kulhon pohjalle noin puolet etikasta. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat kulhoon varovaisesti pitäen keltuainen ehjänä. Kananmunia kannattaa varata 2 kappaletta ruokailijaa kohden.

  2. Kaada loput etikasta munien päälle. Anna munien olla etikka kylvyssä noin 10 minuuttia. 

  3. Keitä vesi kiehuvaksi ja kun vesi poreilee, kaada kaikki kananmunat kerralla veteen. Laita sekuntikelloon ajaksi 3 minuuttia 40 sekuntia.

  4. Nostele uppomunat reikä kauhalla yksitellen lautaselle. Näin pahimmat vedet valuu pois. 

Huomioita