Reseptit | winskueats

Hapanjuuriblinit - Blinit, joiden jälkeen hiivaan ei ole paluuta

Kirjoittanut winskueats | 28.12.2024

Hurahdin muutama vuosi sitten hapanjuurileivontaan. Kesti aikansa, ennen kuin lähdin kokeilemaan hapanjuuren käyttämistä mihinkään muuhun. Kun rohkenin tarttua toimeen ja valmistin blinit ensi kertaa hapanjuuresta, totesin, ettei paluuta ole enää muuhun. Niin hyviä, kuohkeita ja hyvän makuisia blineistä tuli kerta heitolla. 

Blinien valmistaminen ei ole nopeaa hiivallakaan. Mielestäni näppärin tapa tehdä blinit lauantai-illaksi on aloittaa ruokkimalla riittävä määrä juurta perjantai-iltana, jättää juuri huoneenlämpöön yöksi ja aamulla aikaisin aloittaa tämän ohjeen mukaan blinien valmistaminen. Voit myös tehdä niin, että ruokit juuren perjantaiaamuna, illalla teet taikinan ja lauantaiaamuna pääset heti paistamaan. Ruokailun hetkellä blinit voi sitten lämmittää uunissa. Näin ei tarvitse sietää paistamisesta aina syntyvää käryä ruokailun aikana. 

Tee blineistä herkulliset Grankulla Burgerit tai tarjoile ne perinteisesti skagenin, mädin, smetanan ja punasipulin kanssa. Kokeile myös venäläistä suolakurkkua, hunajaa ja smetanaa. Erinomaisia makuyhdistelmiä kaikki!