Vappusima kuuluu ehdottomasti minun vappuperinteisiin, eikä kaupan sima todellakaan ole sama asia kun itse tehty. Vappusiman valmistaminen on yllättävän helppoa, mutta prosessi kannattaa aloittaa noin viikko ennen vappua. Maultaa vappusima on makea ja hedelmäinen, ja siihen syntyy käymisen aikana ihanasti pientä kuplaa. Sima valmistetaan käymismenetelmällä hyvin yksinkertaisesti sokerista, vedestä, sitruunasta ja rusinoista. Sitruuna antaa simalle raikkaan maun, kun taas rusinat toimivat käymisen käynnistäjinä ja tuovat hieman makeutta.
Instagram-tililtäni löydät videomuotoisena vappusiman valmistusohjeen sekä pullotusohjeen.
Pulloja vappusimaa varten kannattaa ostaa joko Ikeasta (lasipullot on tosi edullisia). Pullottamiseen käy myös hyvin muoviset kivennäisvesi- ja limupullot hyvin pestyinä.