Skip to content

Maukas Banh Mi patonki broilerilla

Banh mi on herkullinen ja suosittu vietnamilainen street food -herkku. Se on tyypillisesti täytetty erilaisilla aineksilla kuten paistetulla tai grillatulla lihalla (esimerkiksi possulla, kanalla tai naudalla), tuoreilla vihanneksilla kuten kurkulla, porkkanalla ja retiisillä, korianterilla ja mintulla sekä mausteisilla kastikkeilla kuten srirachamajoneesilla. Tärkeä ainesosa on myös maksapasteija, joka antaa leivälle rikkaan ja syvän maun.Banh Mi -patonkien paras ominaisuus on niiden monipuolisuus. Voit nimittäin täyttää patongin mitä erilaisimmilla täytteillä, ja sen myötä Banh Mi on sopiva vaihtoehto erilaisille ruokavalioille ja makumieltymyksille. Banh Mion täydellinen esimerkki vietnamilaisen keittiön monipuolisuudesta ja siitä, miten erilaiset maut ja tekstuuriyhdistelmät luovat herkullisen ruokakokemuksen. Banh Mi sopii hyvin piknikille, lounaalle tai välipalaksi.

Omassa reseptissäni maistoin kanan aasialaishenkisesti. Suosittelen muuten ehdottomasti valitsemaan kanan paistileikkeen, sillä siinä on hieman enemmän rasvaa kuin muissa kanoissa ja se on mahdoton saada kuivaksi. 

Banh Mi patonki broilerilla, täyte leikattu chopped-trendin mukaisesti

Banh Mi patonki broilerilla

  • Annoksia: 2
  • Yhteensä: 30min

Ainekset

Pikapikkelöity kurkku

  • puolikas kurkku

  • 1 dl etikkaa

  • 1 dl sokeria

  • 1 dl vettä

Kana

  • 400 g kanan paistileikettä

  • 1-2 tl inkiväärimurskaa

  • 3 valkosipulin kynttä raastettuna

  • puolikkaan limen kuori ja mehu

  • 2-3 rkl soijaa

  • 1 tl hunajaa

Muut ainekset

  • puolikas patonki

  • 1-2 rkl majoneesia

  • yrttejä (korianteri, minttu)

  • maksamakkara

  • 2 porkkanaa

  • puolikas kurkku

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin pikapikkelöidyt kurkut. Leikkaa kurkut esimerkiksi juustohöylällä pitkittäissuunnassa siivuiksi. Sekoita kulhossa 1-1-1 suhteella etikkaa, sokeria ja vettä. Laita kurkut seokseen ja jätä pöydälle odottamaan.

  2. Laita kaikki kanan marinadiainekset kulhoon, sekoita ja pyöräytä kanat marinadissa. Voit jättää kanat hetkeksi marinoitumaan jääkaappiin tai paistaa suoraan.

  3. Pilko porkkanat haluamaasi malliin.

  4. Kuori punasipuli.

  5. Jos haluat toteuttaa chopped-trendiä, jossa ihan kaikki ainesosat leikataan mahdollisimman pieneksi niin toimi seuraavasti: laita kaikki ainesosat leikkulaudalle maksamakkaraa ja majoneesia ja ala pilkkomaan. Kun seos on riittävän pientä, lisää majoneesia ja halutessasi maksamakkara (sen voi myös sivellä patongin pintaan). 

  6. Kasaa leipä ja nauti!

Huomioita