Skip to content

Confit Ankkaa riisipaperissa

Ankka confit säilyke - mitä valmistaisin säilötyistä ankankoivista? Oletko törmännyt kaupassa isoihin säilyketölkkeihin, joissa myydään kypsennettyjä ankankoipia? Tässä reseptissä päästään hyödyntämään niitä. Confit de Canard eli ankanrasvassa kypsennetyt ankankoivet ovat ranskalaisen keittiön klassikko. Esikypsennetyt ankankoivet on helppo ja nopea valmistaa ateriaksi uunissa.

Suussasulava makuyhdistelmä syntyy, kun käärit kasteltuun riisipaperiin tätä ihanaa ankkkaa, luumumarmeladista tehtyä kastiketta, granaattiomenaa, purjoa ja korianteria. Tämä ateria oli älyttömän helppo valmistaa ja sopii juhlavampiikin hetkiin.

 

Ankkaa riisipaperissa - Ankka Confit

Confit Ankkaa riisipaperissa

  • Annoksia: 4
  • Valmisteluaika: 15min
  • Kypsennysaika: 1t 15min
  • Yhteensä: 1t 30min

Ainekset

  • 1 purkki ankan reisiä (säilyke)

  • 1 purjo

  • 1 granaattiomena

  • ruukku korianteria

  • 3-4 riisipaperia per henkilö

Kastike

  • puolikas purkki luumumarmeladia

  • n. 1 tl - 1 rkl miriniä

  • n. 1 tl - 1 rkl soijaa

  • n. 1 tl - 1 rkl riisiviinietikkaa

  • vettä

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Avaa säilykepurkki ja ota ankan koivet pois tölkistä, jätä rasva purkkiin (älä hävitä!). Jos sinulla on kasari, jota voit käyttää myös uunissa, valitse se. Muuten paista ensin pinnat ja siirrä koivet uunivuokaan. Käytä ankat nopeasti pannulla ja sen jälkeen siirrä ankat uuniin.

  2. Kun ankka on uunissa säilö tölkin pohjalla oleva rasva pakasterasiaan. Rasvaa voit käyttää jatkossa esim. ranskalaisten tai lihapullien valmistukseen. Säilytä pakasteessa.

  3. Laita luumumarmeladi kulhoon ja mittaa ensin esim. yhden teelusikallisen verran miriniä, soijaa ja riisiviinietikkaa. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Tarvittaessa lisää maun mukaan joko miriniä, soijaa tai riisiviinietikkaa. Notkista marmeladia vedellä siten, että sitä on helppo sivellä riisipaperin päälle.

  4. Perkaa granaattiomena ja asettele esille.
    Silppua purjo noin 10 cm siivuiksi.
    Laita korianterin lehdet esille.

  5. Kun ankka on ollut uunissa noin 45 min, valele päälle pannun pohjalta siveltimellä rasvaa. Tämä takaa rapean pinnan! Kymmenen minuutin päästä toista sama vielä uudelleen ja odota kymmenen minuuttia ennen paistamisen päättämistä.

  6. Lihan pitäisi irrota todella helposti koivista reilun tunnin paistoajan jälkeen. Perkaa kuumat ankankoivet tarjolle (kannattaa varoa, liha on kuumaa). Ankan koivissa on kolme luuta, ole tarkkana, että irrotat kaikki.

  7. Kata pöytään revitty ankka, luumuhillo, purjo, granaattiomena, korianteri, riisipaperit ja laakea lautasellinen vettä.

  8. Kasaa annos: Dippaa riisipaperi nopeasti veteen kauttaaltaan ja siirrä lautaselle. Levitä luumuhilloa ja lisää ankka, purjo, korianteri ja granaattiomena. Parhaimman saat asettelemalla täytteet koko riisipaperin mitalta vaakasuunnassa ja kääräiset rullalle. Näin riisipaperia tulee tasaisesti. Syö rulla sormin tai haarukalla ja veitsellä ja nauti makujen ilotulituksesta.

Huomioita

Kastikkeen, granaattiomenan, purjon ja korianterin voi myös valmistella hyvissä ajoin ennen ankan uuniin laittamista (esim. jo aamulla).