Skip to content

Täydellisen naudan sisäfileen paistaminen

Se fiilis, kun saat lautaselle täydellisen sisäfileepihvin, on aivan mahtava. Pari vuotta taaksepäin löysin aivan täydellisen metodin, jonka avulla takaan, että säkin onnistut täydellisen sisäfileen paistamisessa.


Tässä vinkit:

- Olennaista on, että liha on saanut olla huoneenlämmössä riittävän pitkää. Älä siis yritä paistaa jääkaappikylmää lihaa!

- Valurautapannun pitää olla erittäin kuuma ennen kun liha laitetaan pannulle

- Köntin paistaminen on helpompaa kun pihvien.

Naudansisäfileepihvi, kolikkoperunat ja porkkanat

Täydellinen naudan sisäfileepihvi

  • Annoksia: 4
  • Valmisteluaika: 1t
  • Kypsennysaika: 30min
  • Yhteensä: 1t 30min

Ainekset

  • Laadukasta naudan sisäfilettä palana n. 200 g per ruokailija

Valmistusohjeet

  1. Poista lihasta kalvot ja leikkaa sopivan kokoinen köntti paistettavaksi (ei pihveiksi).

  2. Ota liha huoneenlämpöön vähintään tunti ennen valmistusta.

  3. Pyöräytä lihaköntti rypsiöljyssä ja paista pinnat kiinni KUUMALLA valurautapannulla. Lisää pannulle pari valkosipulin kynttä (ja rosmariinia, jos on). Muista paistaa myös päädyt kiinni.

  4. Paistamisen loppuvaiheella lisää pannulle voita. Kallista pannua ja valele lihaa voivaahdolla lusikan avulla.

  5. Siirrä liha vuokaan ja laita lihamittari kiinni paksuimpaan kohtaan. Aseta mittariin tavoitelämpötilaksi 51c (perinteinen mittari) tai 55c (Meater).

  6. Siirrä liha uuniin 120c asteeseen.

  7. Kun liha on 51c nosta pois uunista ja kääri folioon. Odota noin 15 minuuttia, jotta lämpötila tasaantuu. Lämpötila kohoaa 56 asteeseen.

  8. Leikkaa liha ja tarjoile.

Huomioita