Skip to content

Valkosuklaafudge

Etsitkö täydellistä herkkua, joka sopii täydellisesti lahjaksi tai vaikka hemmotteluhetkeen? Tässä se tulee, nimittäin suussa sulava valkosuklaafugde, joka on aateloitu merisuolakiteillä. Tämä on taivaallista!  Taivaallinen makuelämys yhdistää pehmeän, kermaisen valkosuklaan herkulliseen makeuteen ja merisuolaisen karamelliseen, luoden täydellisen tasapainon herkullisten makujen välillä.

Jos haluut kokeilla tehdä tätä herkkua ite, niin tässä muutama vinkki:

  1. Käytä hyvää valkosuklaata, se on avain pehmeään ja täyteläiseen makuun.
  2. Älä unohda lisätä ripausta merisuolaa – se tekee fudgesta ihanan suolaisen ja makean yhdistelmän.
  3. Anna fudgen jähmettyä rauhassa ja leikkaa se vasta sitten, kun se on kunnolla jäähtynyt.
  4. Säilytä valkosuklaafudge ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa, jotta se säilyy tuoreena ja pehmeänä pidempään.

Valkosuklaamerisuolafudge

Valkosuklaafudge

Ainekset

  • 300 g valkosuklaata

  • 7,5 dl sokeria

  • 2 dl glukoosisiirappia

  • 4,5 dl kuohukermaa

  • 150 g voita

  • merisuolaa fiiliksen mukaan

Valmistusohjeet

  1. Voitele vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.

  2. Leikkaa valkosuklaa pieniksi paloiksi veitsellä tai hakkaa morttelissa.

  3. Mittaa sokeri, siirappi, kerma ja voi suureen kattilaan. Keitä seosta mahdollisimman vähän sekoittaen, kunnes seos on 116 asteista.

  4. Kaada massa metallikulhoon ja vatkaa pari minuuttia, kunnes seos alkaa muuttua jäykemmäksi.

  5. Lisää seokseen paloiteltu suklaa ja merisuola. Vatkaa seos tasaiseksi.

  6. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle merisuolakiteitä.

  7. Jähmetä fudge jääkaapissa yön yli. Leikkaa jähmettynyt fudge paloiksi ja säilytä jääkaapissa.

Huomioita

Säilytä jääkaapissa.