Skip to content

Tsatsiki - kreikkalainen herkkutahna pitaleipiin

Tzatziki on perinteinen kreikkalainen kastike tai dippi, joka valmistetaan jogurtista, kurkusta, valkosipulista, oliiviöljystä, etikasta tai sitruunamehusta ja tillistä tai mintusta. Se on raikas ja maukas lisuke, joka sopii erinomaisesti monenlaisten ruokien kanssa, kuten grillatun lihan, vihannesten tai leivän kanssa.

Kokeile esim. gyros pitan sisälle tai vaikka grilliruokien lisukkeena. Se toimii hyvin myös dippinä kasviksille tai leivälle.

Tsatsiki sopii esim. kanagyroksen täytteeksi.

Tsatsiki

  • Annoksia: 4
  • Valmisteluaika: 15min
  • Yhteensä: 15min

Ainekset

  • 400 g kurkkua

  • 500 g kreikkalaista jogurttia

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 1 tl kuivattua minttua (tai 1 rkl tuoretta)

  • puolikkaan sitruunan mehu

  • suolaa, mustapippuria, öljyä

Valmistusohjeet

  1. Raasta kurkku raastimella ja nosta lävikköön. Sekoita joukkoon puolikas teelusikallinen hienoa merisuolaa ja anna valua noin tunnin ajan. Jos sinulla on kiire, puristele kurkkuraaste käsin oikein kuivaksi äläkä lisää suolaa.

  2. Lisää kulhoon jogurtti, minttu ja sitruunanmehu. Raasta joukkoon valkosipuli. Sekoita joukkoon kurkkuraaste ja mausta mustapippurilla ja suolalla.

  3. Viimeistele oliiviöljyllä.

Huomioita

Anna tsatsikin maustua jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoilua, jotta maut syvenevät.